Buitenschilderwerken

Huis schilderen: Het schilderwerk buiten

Het schilderwerk dat buiten aanwezig is, kan een hele belangrijke rol spelen bij de uitstraling van uw woning. Een huis dat netjes in de verf staat, ziet er verzorgd uit. Wij helpen u graag om deze uitstraling te realiseren. Maar verf zorgt er niet alleen voor dat de buitenkant van uw woning er netjes uitziet. Het beschermt bovendien het timmerwerk op uw gevel. Het schilderwerk beschermt uw woning buiten bijvoorbeeld tegen regen, maar ook zon. Het aanbrengen van de verf is een klus die we bij Schildersbedrijf De Groot graag voor onze rekening nemen. Met onze kennis en jarenlange ervaring weten we precies welke verf geschikt is in welke situaties. 

 

buitenschilderwerk / buitenschilder

Buitenschilder: Meer nodig dan verf

Buitenschilderwerk is meer dan alleen een likje verf aanbrengen. Het behouden van uw buitenschilderwerken vereist aandacht en zorg. Het is niet enkel een kwestie van buiten schilderen, maar ook van goed onderhouden. Onze buitenschilders begrijpen dit volledig. Ze zijn niet alleen gespecialiseerd in het schilderwerk buiten, maar ook in het adviseren over hoe u uw schilderwerk goed kunt onderhouden.

Als u overweegt uw huis te laten schilderen, is het belangrijk om te weten dat de verflaag en grondverf van hoge kwaliteit moeten zijn. Dit zorgt ervoor dat uw buitenschilderwerk langdurig mooi blijft. Onze buitenschilders kijken ook naar het grotere geheel. Zo controleren ze niet alleen de staat van de verf, maar ook van het timmerwerk en de kozijnen op uw gevel. Houtrot in uw houten kozijnen of deuren? Geen zorgen. We overleggen met u over de beste aanpak.

Bij het gevel schilderen wordt er niet enkel gekeken naar de verflaag. Ook de staat van de gevel zelf en de bijbehorende kozijnen krijgen de nodige aandacht. Indien houtrot wordt geconstateerd, zullen we dit direct met u bespreken. Daarnaast geven we u ook graag advies over de frequentie van het schilderwerk om ervoor te zorgen dat het buitenschilderwerk kwalitatief goed onderhouden blijft.

Kortom, wilt u uw deuren schilderen, kozijnen een nieuwe laag geven, of simpelweg advies over hoe droogt de verf het beste? Onze buitenschilders staan voor u klaar.

Buitenschilderwerk uitbesteden? 

Buitenschilderwerk laten uitvoeren en benieuwd wat we allemaal voor mu kunnen verzorgen? Hieronder lichten we een aantal van onze werkzaamheden toe.

Kozijnen en deuren schilderen

De kozijnen van ramen en deuren zijn vaak gemaakt van hout en hebben regelmatig een nieuwe verflaag nodig om ze te beschermen tegen weersinvloeden. Goed onderhoud voorkomt houtrot en verlengt de levensduur van de kozijnen. Bovendien geeft het een fris en verzorgd uiterlijk aan de woning.

Net als kozijnen moeten ook buitendeuren goed onderhouden worden om ze te beschermen tegen de elementen. Of het nu gaat om de voordeur, achterdeur of schuurdeuren, een buitenschilder zorgt voor een professionele afwerking die de deur beschermt en verfraait.

Buitenmuren, Daklijsten, dakgoten en gevels schilderen

Sommige gevels, vooral houten gevelbekleding, kunnen worden geschilderd om ze te beschermen tegen weersinvloeden en UV-straling. Een goed geschilderde gevel draagt bij aan de uitstraling en bescherming van het hele huis.

Deze houten of metalen onderdelen van een huis zijn vaak blootgesteld aan direct zonlicht en regen, wat ze vatbaar maakt voor slijtage. Regelmatig schilderen helpt om deze onderdelen te beschermen en het huis er goed uit te laten zien.

Tuinhuisjes en schuttingen schilderen

Houten schuttingen en tuinhuisjes kunnen ook voordeel halen uit een goede verfbeurt. Niet alleen wordt de levensduur van het hout verlengd, maar het ziet er ook verzorgd en esthetisch aantrekkelijk uit.

Garages en carports schilderen

Net als het huis zelf, kunnen ook garages en carports profiteren van een professionele schilderbeurt, zowel voor bescherming als voor esthetiek.

Balkons en balustrades schilderen

Vooral houten balkons en balustrades moeten worden beschermd tegen de elementen om hun levensduur te verlengen. Een buitenschilder kan adviseren over de beste verfproducten voor deze oppervlakken.

Kortom, een buitenschilder werkt aan een breed scala van oppervlakken en structuren. Door deze oppervlakken te schilderen en te onderhouden, blijven ze niet alleen langer mooi, maar verlengt men ook hun levensduur, wat op de lange termijn kostenbesparend is.

Wat is de beste periode om buiten te schilderen?

De beste periode om buiten te schilderen in Nederland is doorgaans in het late voorjaar en de vroege zomer. Hier zijn enkele redenen voor en factoren waarmee u rekening moet houden:

  1. Temperatuur: Verf droogt het beste bij een temperatuur tussen 10 en 20 graden Celsius. In het late voorjaar en vroege zomer zijn de temperaturen meestal ideaal voor buitenschilderwerk.

  2. Vochtigheid: Het is belangrijk dat het houtwerk droog is voordat u gaat schilderen. Na een natte periode, zoals de winter, heeft het hout tijd nodig om uit te drogen. Daarnaast is een te hoge luchtvochtigheid niet bevorderlijk voor het drogen van de verf. In het voorjaar en de vroege zomer is de luchtvochtigheid vaak lager dan in andere seizoenen.

  3. Regen: Uiteraard wilt u niet schilderen als er regen wordt voorspeld. De verf heeft tijd nodig om goed te drogen voordat er weer regen valt. Check daarom altijd de weersvoorspelling voordat u begint met schilderen.

  4. Lengte van de dagen: In het late voorjaar en de vroege zomer zijn de dagen langer, wat betekent dat u meer daglicht heeft om te schilderen.

  5. Verfsoort: Afhankelijk van het type verf dat u gebruikt, kunnen er specifieke aanbevelingen zijn voor de temperatuur en vochtigheidsniveaus. Het is altijd een goed idee om de aanwijzingen op het verfblik te lezen voordat u begint.

Wat kost buitenschilderwerk? Prijs per vierkante meter

Qua kosten kunt u denken aan een prijs tussen de 30 en 20 euro per m², afhankelijk van de complexiteit van het werk. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden en de kosten, kunnen wij offertes voor u opstellen. Bij het aanbrengen van een nieuwe laag is het cruciaal dat de ondergrond goed droogt voordat de verf aangebracht wordt. Dit om te zorgen dat de verf goed hecht en het resultaat optimaal is.

Meer informatie over buitenschilderwerken of een offerte aanvragen?

Bent u benieuwd wat we bij Schildersbedrijf De Groot zoal voor u kunnen betekenen qua buitenschilderwerken? Neem dan eens een kijkje op onze website. Daar vindt u allerlei informatie over onze overige diensten. Over het schilderwerk, dat wij zowel binnen als buiten leveren, maar ook over talloze andere diensten die wij u kunnen leveren. Het schilderen van uw woning is een kostbare investering, maar kan een belangrijke rol spelen in het behoud van de kwaliteit. 

Wanneer u kiest voor Schildersbedrijf de Groot, dan kiest u voor vakmanschap. Daarbij geven wij jarenlange garantie op de buitenschilderwerken die we voor u verzorgen. Buitenschilderwerk met de juiste afwerking, verzorgd door professionele schilders van ons schildersbedrijf dragen bij aan een nette uitstraling van uw woning of pand en beschermen het goed tegen de weerselementen. Neem vrijblijvend contact met ons op om meer te weten te komen over de mogelijkheden of om direct een gratis offerte aan te vragen.